El brot de xarampió a Catalunya arriba a 21 casos amb evolució favorable

El brot de xarampió a Catalunya relacionat amb un cas importat de la Xina durant la primera setmana de gener ha arribat als 21 casos conformats, l’evolució ha estat favorable en tots els casos, dos dels quals han afectat nens.

El xarampió es infecció causada per un virus que pot provocar tos, ulls inflamats, mal de coll, febre i erupcions a la pell.

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha destacat aquest dijous en un comunicat que sis casos han requerit hospitalització i que la majoria de casos tenen entre 24 i 54 anys i són persones sense vacunar o vacunades de forma incompleta.

Un total de 24 casos han estat descartats i altres dos estan pendents de resultats, després de realitzar una investigació epidemiològica i una anàlisi de mostres dels casos notificats, segons la Conselleria.

Ha recordat que el xarampió autòcton de Catalunya es considera eliminat des de l’any 2000 però que els viatgers internacionals i la mobilitat geogràfica en general poden produir ocasionalment la reintroducció del virus.

A Catalunya, qualsevol sospita de xarampió es notifica a la xarxa de vigilància epidemiològica per dur a terme actuacions de control i limitar l’aparició de casos a partir de mesures preventives seguint les Directrius de l’Organització Mundial de la Salut