Recomanacions per combatre l’al·lèrgia al pol·len a la primavera

Tot just començada la primavera, els especialistes vaticinen que l’estació serà de menys intensa que la de l’any passat per a les persones al·lèrgiques, singularment per als al·lèrgics al pol·len, un dels al·lèrgens respiratoris més freqüents.

Encara d’aquesta manera, a Espanya, l’al·lèrgia al pol·len és la més usual i està ocasionada primordialment per plantes, arbres i gespa.

alergia

Habitualment, aquesta nosologia cursa a més d’això amb asma i en la major part dels casos l’al·lèrgia no té cura, si bé els símptomes sí que poden controlar-se amb l’ajuda d’un tractament mèdic.

L’estratègia més eficient és eludir en el possible tot el que ens generi al·lèrgia. A la primavera, quan a causa del procés de pol·linització de les plantes hi ha més quantitat de pol·len en l’entorn, és convenient prendre certes mesures higièniques per eludir el contacte amb aquests al·lèrgens, ha comentat l’assessora mèdica de Cinfa, Aurora Garre.

Per aquesta raó, els laboratoris Cinfa ha elaborat un decàleg de consells per a combatre contra l’al·lèrgia al pol·len:

1. Millor, a casa: en els dies de major concentració de pol·len i, sobretot, al llarg dels dies de fort vent, estar el màxim temps possible a casa ajuda a suportar millor l’al·lèrgia.

2. Horari prohibit: els intervals entre les cinc i les deu del matí i les set i deu de la nit són els que hi ha una major concentració de pol·len.

Per tal raó, s’aconsella reduir les activitats a l’aire lliure al llarg d’aquestes hores i tenir les finestres de casa tancades.

3. Al vehicle, així mateix amb protecció: al llarg dels desplaçaments en turisme, és preferible tenir les finestres tancades.

4. Els filtres per a l’aire ajuden: poden posar-se filtres antipol·len en els aparells d’aire condicionat, tant a casa com en el vehicle, sempre que es canviïn habitualment.

5. Surt amb vista: quan se surti al carrer, és recomanable portar lents de sol per tal que el pol·len no pugui prendre contacte amb els ulls.

6. La roba, un imant per al pol·len: els grans de pol·len poden quedar atrapats en les peces, de manera que una bona mesura és dutxar-se i mudar-se de roba en arribar a casa. De la mateixa manera, cal eludir estendre la roba a l’exterior.

7. No remoure el pol·len: cal eludir aquelles activitats que puguin remoure partícules de pol·len com retallar la gespa o bé escombrar la terrassa. En el cas d’al·lèrgia al pol·len de gramínies, tampoc és convenient tombar-se sobre la gespa.

8. Cura al jardí: en cas que es tingui jardí, eludir les plantes que polinicen per l’aire.

9. No baixis la guarda al llarg de la nit: si passarem la nit a l’aire lliure, és convenient no dormir prop de fonts de pòl·lens al·lergènics com arbres o bé plantes.

10. Consulta al teu metge: si es prenen fàrmacs concrets per a les al·lèrgies com antihistamínics, és essencial ingerir sempre i en tot moment els receptats pel metge, amb regularitat i en la dosi recomanada per l’especialista.

Si tens qualsevol dubte, pregunta al teu farmacèutic.