JxCat descarta un acord perquè Ciutadans assumeixi la presidència del Parlament

Junts per Catalunya (JxCat) descarta arribar a un acord parlamentari que impliqui concedir a Ciutadans la presidència del Parlament, segons han explicat a Efe fonts de la candidatura del president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont.

Ciutadans, segons ha assenyalat el seu portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, ja ha mantingut contactes amb JxCat i el PSC de cara a la sessió constitutiva del Parlament, que se celebrarà el 17 de gener i en la qual caldrà triar la nova Mesa de la cambra catalana.

La formació taronja aspira a assumir la presidència del Parlament, perquè aquesta institució pugui exercir de “contrapès democràtic” d’un futur Govern en mans independentistes, ha argumentat Carrizosa.

Segons fonts de la candidatura de Puigdemont, encara Inés Arrimades i el seu equip arribessin a formalitzar una proposta de pacte, “JxCat no preveu que Ciutadans tingui la presidència del Parlament en cap cas ni circumstància, perquè els independentistes han guanyat les eleccions””El poble català ha votat que Ciutadans estigui a l’oposició en tots els aspectes, i això inclou també els òrgans parlamentaris “, han recalcat les mateixes fons.

Ciutadans ja ha obert converses amb JxCat, que és la segona força més votada, i amb el PSC, que és l’altra força constitucionalista que tindria prou vots per formar part de la Taula, per tal de traslladar-los aquest plantejament.

“No hem parlat de noms, però sí que hem deixat constància que, si al final, malgrat la nostra majoria en vots i en escons, no podem formar govern, seria democràticament que el Parlament, que és l’òrgan que ha de controlar el Govern, estigués presidit per la força més votada”, ha remarcat Carrizosa.