Hawkers arribarà als +8M d’ulleres frabricades a finals d’any

L’empresa il·licitana Hawkers arribarà als vuit milions d’ulleres fabricades en 2018. I ho farà gràcies a ampliar la seva base de producció fins a 18 fabriques, especialment, situades a Àsia, i arribar a les 228 referències amb 30 models i les seves diferents versions.

Així ho ha exposat David Moreno, un dels co-fundadors de la marca a la conferència oferta aquest dimarts al Pavelló de la Comunitat Valenciana, dins els actes programats el Race Village de la Volvo.

L’empresa va facturar el 2016 uns 60 milions d’euros i ultima el trasllat de les seves oficines centrals d’Elx a unes noves instal·lacions del Parc Empresarial de Torrellano.

Moreno ha fet un recorregut per la història de l’empresa, que acaba de fer cinc anys i que ja és la segona firma d’ulleres mundial en seguidors en xarxes socials després de Ray Ban.

“A diferència del que molts pensen, Hawkers començà un coworking de 9 metres quadrats de Mercalicante, i no a Elx, sota el nom de Saldum, una mena de venda productes a internet”.

Semblança a Wallapop, i que ara dóna nom a tot el grup d’empreses de Hawkers, Saldum Ventures.

“Vam començar quatre socis i 300 euros de capital. Vam començar a vendre ulleres amb el sistema del Dropshipping, la venda sobre segur”. Però el primer obstacle va ser vèncer la manera de trobar algú que els fes una pàgina web.

“Ens demanaven molts diners per a una pàgina que només havia de tenir una foto del producte, la seva descripció i la passarel·la de pagament. El 2012, no era habitual trobar això a un preu raonable”. Quan la van trobar, el negoci va començar a despuntar amb la promoció a les xarxes socials.

“El missatger de MRW recollia al principi una safata de comandes i la cosa va anar anant a més conforme creixia el negoci”, ha exposat David Moreno.

De l’online a la botiga física

A més de introduir-se al mon dels descomptes per ulleres i als mercats de la Xina i el Brasil -actualment, són presents en 81 països-, Hawkers ha iniciat l’obertura de botigues físiques, on ven els mateixos productes que en línia i ulleres graduades. “Hem fet el mateix camí que Amazon i Alibaba, amb l’obertura de les botigues i una aposta pel retail”, ha detallat Moreno.

De moment, està oberta la botiga de Madrid, de tres plantes; la següent serà a Roma. “La botiga física ens permet també un repunt de vendes en línia perquè molta gent ve a provar-les ulleres físicament i després fa la compra a la web”, ha desgranat Moreno, qui també ha destacat la seva pàgina web és una de les més visitades del món com monoproducte.

Però al marge de les botigues, Hawkers ha desenvolupat col·laboracions especials amb altres marques, com Diesel i Playstation, i ha llançat altres pròpies per donar notorietat a les ulleres, com van fer amb Madds, una model sud-africana que va esdevenir la dj oficial de Hawkers i que ha actuat en molts festivals d’Espanya, Europa i els Estats Units que la pròpia marca ha patrocinat.

Els robatoris violents en domicilis augmenten un 78% a les comarques de Girona

Els robatoris violents en domicilis augmenten a les comarques de Girona

Contràriament a la tendència a la baixa a Catalunya, a les comarques de Girona els robatoris tant amb violència com amb força en interior de domicilis han augmentat de forma destacable. Entre 2015 i 2016 els robatoris amb força van passar de 3150-3614, un 14,7% més, i els robatoris amb violència o intimidació van pujar un 77’78%, passant de 18 a 32 casos. En general es tracta, segons els Mossos d’Esquadra, d’un “delinqüent multi-reincident d’alta intensitat” que per la poca pena associada al tipus de fet delictiu no entra a la presó fins que acumula causes.

No obstant això, també eleven les xifres d’aquest tipus de delictes els robatoris entre clans de traficants de drogues que es assalten entre ells.

Entre els lladres estan clans de la droga que es roben marihuana uns als altres

“Els aturem, els vam lliurar al jutjat amb les proves i queden en llibertat i és tornar a començar”, lamenta el comissari en cap de la regió policial de Girona dels Mossos, Josep Milán. Al seu costat, el director general de la policia, Albert Batlle, i el director d’Interior a Girona, Albert Ballesta, han aprofitat la presentació del balanç anual per demanar un enduriment de les penes. Consideren que “no només és el dret a la propietat, sinó que per a l’espai més íntim de la nostra vida el nivell de protecció penal és baix”, ha assegurat.

Milà ha recordat que les comarques de Girona s’han convertit en els últims anys a “grans productores de marihuana”. En l’últim any els delictes contra la salut pública han augmentat un 3,54%. El 2015 es van comissar 15.344 plantes i l’any passat 28.115, un 83,2% més. El comissari assegura que “aquesta problemàtica no només genera un delicte contra la salut pública, sinó que va associada a altres fets delictius com els robatoris a interior de domicilis de grups o clans que intenten assaltar a altres que saben que tenen plantacions per robar-los la seva producció i els diners i, al final, monopolitzar d’alguna manera aquest tipus de producció “.

robatoris violents en domicilis augmenten

El comissari ha explicat que en general els robatoris en domicilis els comet un tipus de delinqüent poc especialitzat. “Surten com depredadors, a la caça, a per l’objectiu o víctima que es posi més fàcil, al final valoren aquest objectiu pel tipus de guanys que puguin obtenir ràpidament amb menor risc”, ha explicat. Aquest tipus de delinqüents poden robar tant en un domicili, com coure, com una bossa. El especialitzat és diferent, “té clars els objectius i també tota la planificació per actuar”, manté.

La marihuana està en auge. Ha augmentat la seva plantació, el seu consum, els decomissos i els delictes associats a ella. Entre l’octubre de 2013 i abril de 2015, cinc persones van morir a Catalunya de manera violenta en incidents relacionats amb aquesta substància, o bé intentaven apoderar-se de les plantes d’un tercer o en una venjança entre traficants. Les confiscacions i detencions a nivell de Catalunya s’han multiplicat per més de quatre.

Quant als delictes contra les persones, tot i que en global els fets s’han reduït un 9,66%, els abusos sexuals, -un 80%, tocamientos- han pujat un 28’77% passant de 73 a 94. també s’han incrementat les agressions sexuals en un 4,23%, passant de 71 a 74, i les estafes, bàsicament a través d’Internet, han pujat un 14’65%, passant de 3.195 el 2015 a 3.663 l’any passat. En canvi, els robatoris en empreses han disminuït entre 2015 i 2016 1 24,58% i els robatoris de metall, un 51%.

Per això els Mossos d’Esquadra han llançat una campanya incitant als veïns que viuen allunyats de les grans ciutats al fet que preparin les seves cases amb sistemes de seguretat connectats directament amb la policia. Et recomanem que busquis informació sobre com protegir la teva llar amb una alarma. Pàgines com està pots trobar opinions sobre quina és la millor alarma de seguretat per a la teva llar.

A Sant Cugat un col·legi de música recapta diners per l’ANC coincidint amb la vaga

musica

El col·legi de música ‘Aula de So’ de Sant Cugat del Vallès ha enviat als pares dels seus alumnes una nota en què els dóna diverses opcions per recuperar els diners per la classe perduda d’avui, ja que l’escola s’ha sumat a la vaga.

Els pares dels alumnes tindran l’opció de recuperar els diners i que se’ls aboni l’import, donar-lo a una ONG vínculada al propi centre o donar-lo a l’Assemblea Nacional Catalana per ajudar amb els costos dels litigis.

El col·legi de música es declara en el comunicat com a centre apolític, tot i que afegeixen a la mateixa nota que “creuen que amb els fets recents s’està violant els drets fonamentals que van molt més enllà de la independència de Catalunya.”

El comunicat acaba amb un missatge als professors i les famílies dels alumnes en el que expressen que no valoraran ni jutjaran l’opció que escullin conscients que el respecte mutu és la base sobre la qual es construeix la cohesió social.

Desallotgen un edifici a Barcelona després d’ensorrar-se la balconada d’un pis

balcó

Els veïns de l’edifici ubicat al número 21 del carrer Borí i Fontestà de Barcelona han estat desallotjats després que s’hagi ensorrat el balcó d’un dels pisos alts, provocant un ferit, segons han informat Efe fonts de l’Ajuntament.

Quan faltaven uns cinc minuts per les tres de la tarda, s’ha rebut un avís que s’havia esfondrat un balcó, afectant, com a mínim, a un altre habitatge de l’immoble.

Cinc dotacions dels Bombers de Barcelona s’han desplaçat fins al lloc per realitzar tasques de reconeixement per determinar amb exactitud l’afectació del succés. Les citades fonts han indicat que els veïns han estat evacuats per precaució i perquè la caiguda de la balconada ha comportat afectacions en altres espais com un pati interior que ha quedat cobert per escombres.

A més, han subratllat que encara es desconeixen les causes que han provocat el sinistre, tot i que es descarta que hagi estat una explosió. Alguns dels veïns de la zona han indicat que en el moment en què ha ocorregut l’incident ha coincidit amb un moment fort de pluja i de llampecs. Situació que pot haver donat força per fer caure la balconada.

La platja de Llevant obre per acollir els gossos que volen banyar-se

gossos

Per segon any consecutiu, la platja de Llevant de Barcelona obrirà l’espai reservat per a ciutadans amb gossos perquè tots dos puguin gaudir de les vacances al costat del mar.

Després de l’èxit que va tenir en 2016, aquesta prova pilot s’ha fet realitat per a tots els usuaris que somiaven portar a les seves mascotes a jugar amb altres gossos a la sorra hi ha refrescar-se al agua.

La platja s’ha convertit en el nou punt de referència d’estiu.

Però un lloc com aquest requereix certa responsabilitat per tenir una bona convivència i evitar qualsevol tipus d’incident. És per això que, davant d’algunes queixes i suggeriments, l’Ajuntament de Barcelona ha proposat certes millores per a aquest any.

Com estar ben hidratat és essencial, les fonts han estat adaptades a tot tipus de gossos i, en les dutxes, l’aigua vaporitzada s’ha substituït per una altra amb més pressió que ajuda fàcilment a rentar els animals. A més, la base metàl·lica dels urinaris també ha estat canviada per una de plàstic filtrant que redueix la seva temperatura.

Per mantenir l’ordre a la zona, dos informadors ambientals treballen durant tota la setmana per controlar l’accés a la platja i la limitació del nombre de persones i gossos. En la seva posició, s’encarreguen de repartir uns fullets que expliquen quines són les obligacions dels usuaris amb les seves mascotes, com han de comportar-se i quines mesures higièniques i ambientals han de seguir.

Tot i que una de les peticions estrella va ser l’ampliació del terreny dedicat a les mascotes, fins ara la reforma no ha estat possible.

Un any més, abans de tanta assistència tindrà una capacitat limitada. Per tal de que els animals estiguin ben cuidats i preparats per l’aventura, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya ofereix quatre recomendacions.

Primer de tot, per preparar la sortida el propietari ha de posseir els documents de l’animal i assegurar-se que té bona salut per no posar en perill la resta dels gossos. En el camí, cal conèixer les condicions de la platja i saber com arribar-hi.

Un cop allà, és de vital importància controlar el gos, no molestar a tercers, recollir els excrements, evitar que mengi sorra i que porti morrió, perquè així no s’ofega.

Finalment, de tornada a casa cal raspallar el pèl de la mascota per treure la sorra i banyar-lo per treure la sal.

Roben una furgoneta amb cartutxos de components químics a Barcelona

furgoneta

Els Mossos d’Esquadra investiguen el robatori el dissabte d’una furgoneta d’una empresa de Barcelona carregada amb cinc cartutxos amb components químics.

El robatori del vehicle es va produir en un aparcament privat de l’empresa, al carrer Rosselló, al barri de l’Eixample de la capital catalana, i encara no ha pogut ser localitzat.

L’Àrea Especialista en Desactivació d’Artefactes Explosius (Tedax) dels Mossos i la pròpia empresa han descartat que el material sostret sigui explosiu, i les fonts consultades indiquen que només una mala manipulació del material podria causar danys a la persona que ho estigués fent servir.

Asseguren que el material que hi havia a la furgoneta era només material d’obra com diverses eines i els cartutxos.

La denúncia per aquest robatori va ser presentada formalment davant els Mossos el dilluns, i ara la policia catalana està investigant aquest cas i manté totes les hipòtesis obertes.

Presó per usar coloms amb verí com a esquer per matar aus rapinyaires

aus

Els amants dels esports amb animals poden ser de vegades els principals causants de danys a la natura.

És el cas de dos practicants de la columbofília que usaven tots els mitjans al seu abast per acabar amb possibles depredadors d’aquests ocells, principalment altres aus rapinyaires, encara que per això provoquessin un mal major.

El Jutjat Penal número 3 de Granollers ha condemnat a Gabriel B.P., de 47 anys, i José G.T., de 63 anys, a 10 mesos de presó pels delictes contra la fauna protegida, de maltractament a animal i de caça amb verí.

A més no podran exercir ni ofici ni professió relacionada amb animals, ni caçar ni pescar durant tres anys. La sentència, a la qual ha tingut accés aquest diari, indica que al novembre de 2014 la Policia Local de Lliçà d’Amunt va trobar en una finca rústica de la localitat un colom comu lligat a una escala de fusta amb una corda de uns 50 metres.

L’animal estava impregnat amb una substància i tenia una càpsula de color groga, similar a les pastilles dels medicaments, lligada amb esparadrap a la pota dreta

A uns 10 metres hi havia una gàbia en un pi amb altres dos coloms amb una càpsula similar en les seves potes.

aus

La sentència remarca que tant la substància del colom solt com la que hi havia dins de les càpsules dels tres animals era un verí conegut com «pólvora negra» i que conté insecticides altament perillosos i prohibits a la Unió Europea pel risc que suposa per a la salut humana i de la resta de mamífers.

Els agents van alertar els Mossos d’Esquadra que van muntar un dispositiu de vigilància sota ordre judicial.

En els tres mesos següents van descobrir que els dos condemnats es dedicaven a posar aquests esquers vius amb verí per caçar aus de presa, ja que a la zona hi ha molta presència de rapinyaires com l’astor, l’àguila cuabarrada i l’aligot comú, que estan protegides segons la normativa espanyola de fauna silvestre.

La sentència remarca que els dos condemnats es dedicaven a la colombicultura «activitat que comporta la cria, ensinistrament i concursos de coloms comuns i consideraven a les aus rapinyaires com els principals enemics d’aquesta activitat»

El 2 de maig de 2015 van trobar a la zona forestal de Lliçà de Munt, molt a prop de la finca amb els esquers vius, dos exemplars morts després de menjar colom enverinat, per la qual cosa uns dies després es va detenir els dos columbòfils per delictes contra la fauna protegida.

En el judici, l’acusació i les defenses dels condemnats van arribar a un acord per rebaixar la petició de pena inicial de dos anys i mig de presó a 10 mesos per a cada un.

Tots dos van reconèixer haver provocat la mort de les aus rapinyaires

La Fiscalia contra Delictes de Medi Ambient de Barcelona ha expressat la seva preocupació per l’ús de productes tòxics per acabar amb espècies protegides ja que també posen en risc a la ciutadania.

El nou Miniestadi es dirà Johan Cruyff

estadi

El dolorós adéu de Johan Cruyff Cruyff, medalla d’or del FC Barcelona va fer decidir que l’estadi que s’està edificant a la Urbs Esportiva Joan Gamper, on jugarà el F.C. Barcelona B, porti el nom de Johan Cruyff.

L’estadi, d’acord les estimacions del club, s’inaugurarà a principis de dos mil divuit i tindrá capacitat per a sis mil espectadors.

El meu pare estaria contentíssim. El filial és l’últim pas i si al meu pare li donessis un lloc seria en la capacitació dels futbolistes. El lloc per créixer , va assegurar Jordi Cruyff, fill de l’exjugador i ensinistrador de l’Barna.

Volíem donar-li el seu nom al lloc més simbòlic de la urbs esportiva, va explicar el president del Barna, Josep Maria Bartomeu, que va descobrir que el pacte va ser aprovat unànimement a la junta directiva del club.

En un acte que es va postergar per la mort, l’expresident Agustí Montal, l’home que va fitxar Cruyff per al F.C. Barcelona, ​​el club va presentar un seguit d’accions per retre homenatge a l’holandès.

L’home que va canviar la nostra mentalitat i la nostra història, va sintetitzar Bartomeu.

El club impulsarà la creació d’una estàtua commemorativa de la figura Cruyff que se situarà en el circuit del futur Camp Nou, i es demanarà al Municipi que el carrer Aristides Mallol porti el nom de Johan Cruyff i es crearà un espai propi al Museu per rememorar la seva figura.

estadi

La família Cruyff, en contraprestació, li cedeix al club la Pilota d’Or que va guanyar al 1974 i una samarreta del Barça amb el número nou, que va emprar l’exfutbolista.

Parlo clar, i representant a la meva família, estem contentíssims amb aquest pacte. No és una sola cosa sinó són un seguit d’actes que fan que sigui un record afectuós. El meu pare estarà present en un club al qual estimava molt. La Pilota d’Or i la samarreta seran al lloc on han d’estar “, va afirmar Jordi Cruyff.

El club va tancar l’acte amb un vídeo en homenatge a l’exentrenador sota el títol de “amb tu van aprendre a somiar“. “Va ser l’home que ens va ensenyar que el futbol era dels jugadors”, ha conclòs Bartomeu.