El nou Miniestadi es dirà Johan Cruyff

El dolorós adéu de Johan Cruyff Cruyff, medalla d’or del FC Barcelona va fer decidir que l’estadi que s’està edificant a la Urbs Esportiva Joan Gamper, on jugarà el F.C. Barcelona B, porti el nom de Johan Cruyff.

L’estadi, d’acord les estimacions del club, s’inaugurarà a principis de dos mil divuit i tindrá capacitat per a sis mil espectadors.

El meu pare estaria contentíssim. El filial és l’últim pas i si al meu pare li donessis un lloc seria en la capacitació dels futbolistes. El lloc per créixer , va assegurar Jordi Cruyff, fill de l’exjugador i ensinistrador de l’Barna.

Volíem donar-li el seu nom al lloc més simbòlic de la urbs esportiva, va explicar el president del Barna, Josep Maria Bartomeu, que va descobrir que el pacte va ser aprovat unànimement a la junta directiva del club.

En un acte que es va postergar per la mort, l’expresident Agustí Montal, l’home que va fitxar Cruyff per al F.C. Barcelona, ​​el club va presentar un seguit d’accions per retre homenatge a l’holandès.

L’home que va canviar la nostra mentalitat i la nostra història, va sintetitzar Bartomeu.

El club impulsarà la creació d’una estàtua commemorativa de la figura Cruyff que se situarà en el circuit del futur Camp Nou, i es demanarà al Municipi que el carrer Aristides Mallol porti el nom de Johan Cruyff i es crearà un espai propi al Museu per rememorar la seva figura.

estadi

La família Cruyff, en contraprestació, li cedeix al club la Pilota d’Or que va guanyar al 1974 i una samarreta del Barça amb el número nou, que va emprar l’exfutbolista.

Parlo clar, i representant a la meva família, estem contentíssims amb aquest pacte. No és una sola cosa sinó són un seguit d’actes que fan que sigui un record afectuós. El meu pare estarà present en un club al qual estimava molt. La Pilota d’Or i la samarreta seran al lloc on han d’estar “, va afirmar Jordi Cruyff.

El club va tancar l’acte amb un vídeo en homenatge a l’exentrenador sota el títol de “amb tu van aprendre a somiar“. “Va ser l’home que ens va ensenyar que el futbol era dels jugadors”, ha conclòs Bartomeu.