La platja de Llevant obre per acollir els gossos que volen banyar-se

Per segon any consecutiu, la platja de Llevant de Barcelona obrirà l’espai reservat per a ciutadans amb gossos perquè tots dos puguin gaudir de les vacances al costat del mar.

Després de l’èxit que va tenir en 2016, aquesta prova pilot s’ha fet realitat per a tots els usuaris que somiaven portar a les seves mascotes a jugar amb altres gossos a la sorra hi ha refrescar-se al agua.

La platja s’ha convertit en el nou punt de referència d’estiu.

Però un lloc com aquest requereix certa responsabilitat per tenir una bona convivència i evitar qualsevol tipus d’incident. És per això que, davant d’algunes queixes i suggeriments, l’Ajuntament de Barcelona ha proposat certes millores per a aquest any.

Com estar ben hidratat és essencial, les fonts han estat adaptades a tot tipus de gossos i, en les dutxes, l’aigua vaporitzada s’ha substituït per una altra amb més pressió que ajuda fàcilment a rentar els animals. A més, la base metàl·lica dels urinaris també ha estat canviada per una de plàstic filtrant que redueix la seva temperatura.

Per mantenir l’ordre a la zona, dos informadors ambientals treballen durant tota la setmana per controlar l’accés a la platja i la limitació del nombre de persones i gossos. En la seva posició, s’encarreguen de repartir uns fullets que expliquen quines són les obligacions dels usuaris amb les seves mascotes, com han de comportar-se i quines mesures higièniques i ambientals han de seguir.

Tot i que una de les peticions estrella va ser l’ampliació del terreny dedicat a les mascotes, fins ara la reforma no ha estat possible.

Un any més, abans de tanta assistència tindrà una capacitat limitada. Per tal de que els animals estiguin ben cuidats i preparats per l’aventura, el Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya ofereix quatre recomendacions.

Primer de tot, per preparar la sortida el propietari ha de posseir els documents de l’animal i assegurar-se que té bona salut per no posar en perill la resta dels gossos. En el camí, cal conèixer les condicions de la platja i saber com arribar-hi.

Un cop allà, és de vital importància controlar el gos, no molestar a tercers, recollir els excrements, evitar que mengi sorra i que porti morrió, perquè així no s’ofega.

Finalment, de tornada a casa cal raspallar el pèl de la mascota per treure la sorra i banyar-lo per treure la sal.