Característiques i tipus de massatges facials

massatgeador

Un massatgedor facial és un aparell que permet aplicar massatges a diferents punts de la cara, simulant les tècniques aplicades per un massatgista professional.

massatgeador

Els massatges facials poden ser elèctrics o manuals, i aconsegueixen reduir les bosses i ulleres, relaxar els músculs i eliminar les arrugues que ressalten els primers signes d’envelliment o ens donen un aspecte trist.

Característiques dels massatges facials

Un massatgedor facial és un instrument de funcionament manual o elèctric, dissenyat per aplicar massatges a la cara amb diferents propòsits, com:

 • Relaxar els músculs.
 • Estimular els punts facials d’acupressió.
 • Esvair o eliminar bosses, ulleres i arrugues.
 • Aplicació de cremes o gels netejadors facials.
 • Altres tractaments cosmètics.

Tipus de massatges facials

Existeixen diferents tipus de massatges facials, encara que els més populars són els que produeixen vibracions. Poden comptar amb un o diversos capçals per a diferents usos i la intensitat de les vibracions pot ser regulable.

tipus

En l’actualitat també molts homes recorren a diferents recursos per veures bé, de manera que els massatges facials són utilitzats tant per homes com per dones.

Entre els diferents beneficis que ofereix un massatge facial es poden citar:

 • Proporcionar un millor aspecte a la pell de la cara.
 • Eliminar toxines.
 • Reduir la mida dels porus.
 • Millorar el to dels músculs facials, la fermesa i l’elasticitat de la pell.
 • Remenar cèl·lules mortes.
 • Millor relaxació.
 • Millor aprofitament de cremes i tractaments.

facialRespecte a la seu funcionament, l’usuari únicament ha de prendre el massatgedor facial a les mans, sostenir-lo en la zona desitjada i l’aparell realitza tot el treball.

Existeixen diverses mides de massatgedors facials depenent de la marca, model i funcions que ofereixen. Alguns són petits i pràctics per a viatge, mentre que hi ha altres més grans que poden comptar amb capçals intercanviables i algunes altres funcions com radiació de calor.

El verí d’un peix, semblant a l’heroïna, pot usar-se per al dolor

peix

Un peix d’escull coral sense por que desactiva als seus contrincants amb un verí afí a l’heroïna podria oferir esperança de cara al desenvolupament de nous calmants.

L’estudiós de la Universitat de Queensland, a Austràlia, Bryan Fry, explica que aquest peix d’ullal verinós es troba a la zona del Pacífic, incloent la Gran Barrera de Coral.

El peix injecta a altres peixos pèptids opioides que actuen com heroïna o bé morfina, inhibint el dolor en comptes d’ocasionar-lo-explica-.

El seu verí és químicament únic. El verí fa que el peix mossegat es torni més lent en els seus moviments i es maregi a l’actuar sobre els seus receptors opioides.

peix

Els blènids amb ullal, així mateix coneguts com blènids amb ullals verinosos o bé blènids de dents de sabre, del gènere ‘Meiacanthus’, són populars com a peixos tropicals ornamentals d’aquaris.

Són els peixos més interessants que he estudiat i tenen un dels més intrigants verins de tots, afirma el mestre associat Fry. Aquests peixos són fascinants en el seu comportament i s’encaren sense por a possibles predadors mentre que lluiten intensament amb peixos de mida afí.

Les seves armes segregues son 2 grans dents ranurats en la maixella inferior que estan vinculats a les glàndules de verí, especifica Fry, assenyalant que tot això el que el fa més capaç d’escaparse de manera fàcil d’un predador o bé derrotar un contendent.

Aquest estudi és un genial exemple de per quina raó ens cal protegir la natura, assevera. Si perdem la Gran Barrera de Coral, perdrem animals com el blénido d’ullals i el seu verí únic, que podria ser la font del proper fàrmac per matar el dolor, conclou.

Recomanacions per combatre l’al·lèrgia al pol·len a la primavera

alergia

Tot just començada la primavera, els especialistes vaticinen que l’estació serà de menys intensa que la de l’any passat per a les persones al·lèrgiques, singularment per als al·lèrgics al pol·len, un dels al·lèrgens respiratoris més freqüents.

Encara d’aquesta manera, a Espanya, l’al·lèrgia al pol·len és la més usual i està ocasionada primordialment per plantes, arbres i gespa.

alergia

Habitualment, aquesta nosologia cursa a més d’això amb asma i en la major part dels casos l’al·lèrgia no té cura, si bé els símptomes sí que poden controlar-se amb l’ajuda d’un tractament mèdic.

L’estratègia més eficient és eludir en el possible tot el que ens generi al·lèrgia. A la primavera, quan a causa del procés de pol·linització de les plantes hi ha més quantitat de pol·len en l’entorn, és convenient prendre certes mesures higièniques per eludir el contacte amb aquests al·lèrgens, ha comentat l’assessora mèdica de Cinfa, Aurora Garre.

Per aquesta raó, els laboratoris Cinfa ha elaborat un decàleg de consells per a combatre contra l’al·lèrgia al pol·len:

1. Millor, a casa: en els dies de major concentració de pol·len i, sobretot, al llarg dels dies de fort vent, estar el màxim temps possible a casa ajuda a suportar millor l’al·lèrgia.

2. Horari prohibit: els intervals entre les cinc i les deu del matí i les set i deu de la nit són els que hi ha una major concentració de pol·len.

Per tal raó, s’aconsella reduir les activitats a l’aire lliure al llarg d’aquestes hores i tenir les finestres de casa tancades.

3. Al vehicle, així mateix amb protecció: al llarg dels desplaçaments en turisme, és preferible tenir les finestres tancades.

4. Els filtres per a l’aire ajuden: poden posar-se filtres antipol·len en els aparells d’aire condicionat, tant a casa com en el vehicle, sempre que es canviïn habitualment.

5. Surt amb vista: quan se surti al carrer, és recomanable portar lents de sol per tal que el pol·len no pugui prendre contacte amb els ulls.

6. La roba, un imant per al pol·len: els grans de pol·len poden quedar atrapats en les peces, de manera que una bona mesura és dutxar-se i mudar-se de roba en arribar a casa. De la mateixa manera, cal eludir estendre la roba a l’exterior.

7. No remoure el pol·len: cal eludir aquelles activitats que puguin remoure partícules de pol·len com retallar la gespa o bé escombrar la terrassa. En el cas d’al·lèrgia al pol·len de gramínies, tampoc és convenient tombar-se sobre la gespa.

8. Cura al jardí: en cas que es tingui jardí, eludir les plantes que polinicen per l’aire.

9. No baixis la guarda al llarg de la nit: si passarem la nit a l’aire lliure, és convenient no dormir prop de fonts de pòl·lens al·lergènics com arbres o bé plantes.

10. Consulta al teu metge: si es prenen fàrmacs concrets per a les al·lèrgies com antihistamínics, és essencial ingerir sempre i en tot moment els receptats pel metge, amb regularitat i en la dosi recomanada per l’especialista.

Si tens qualsevol dubte, pregunta al teu farmacèutic.

Denunciada una empresa per vendre tonyina vermella il·legalment

tunyina

Els Mossos d’Esquadra han denunciat a una empresa de distribució de peix que pretenia comercialitzar dues tones de tonyina vermella de forma il·lícita, sense complir la normativa d’etiquetes i distribució, i sense garanties sanitàries, ha informat el cos aquest dissabte en un comunicat.

tunyina

La Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona va detectar dimarts un carregament de tonyina al mercat central de la ciutat pel que van realitzar una inspecció en una empresa del recinte i van comprovar que hi havia dues tones preparades sense les corresponents mesures sanitàries .

Les etiquetes no es corresponien amb el producte i la documentació examinada estava manipulada o corresponia a altres comandes ja repartides, de manera que van denunciar a l’empresa i van decomissar el carregament.

Les dues tones de peix, de l’espècie Thunnus thynnus, de pesca restringida, es troben en un centre veterinari per analitzar el seu estat i la seva correcta condició per a ser consumides, després del que es destinarà a associacions benèfiques si és apte.

Aquesta espècie està sotmesa a una regulació normativa especifica que impedeix la seva captura sense la corresponent autorització i la seva distribució està regulada per un protocol especial.

El brot de xarampió a Catalunya arriba a 21 casos amb evolució favorable

xarampio

El brot de xarampió a Catalunya relacionat amb un cas importat de la Xina durant la primera setmana de gener ha arribat als 21 casos conformats, l’evolució ha estat favorable en tots els casos, dos dels quals han afectat nens.

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha destacat aquest dijous en un comunicat que sis casos han requerit hospitalització i que la majoria de casos tenen entre 24 i 54 anys i són persones sense vacunar o vacunades de forma incompleta.

Un total de 24 casos han estat descartats i altres dos estan pendents de resultats, després de realitzar una investigació epidemiològica i una anàlisi de mostres dels casos notificats, segons la Conselleria.

Ha recordat que el xarampió autòcton de Catalunya es considera eliminat des de l’any 2000 però que els viatgers internacionals i la mobilitat geogràfica en general poden produir ocasionalment la reintroducció del virus.

A Catalunya, qualsevol sospita de xarampió es notifica a la xarxa de vigilància epidemiològica per dur a terme actuacions de control i limitar l’aparició de casos a partir de mesures preventives seguint les Directrius de l’Organització Mundial de la Salut

El massatge reductiu elimina l’acumulació de greix, ¿es cert?

El massatge reductiu elimina l’acumulació de greix localitzat i estilitza el contorn de la figura, és a dir, crea una silueta més estètica. Aquest es realitza amb una pressió forta i una velocitat més ràpida que la forma tradicional.

Masajeador.org - Massatges anit-celulitics

És molt important acudir amb una persona capacitada per realitzar aquest tipus de massatges (pel fet que pot provocar blaus), i si ho fas a casa vigila amb quin tipus de massatgeador u estàs fent.

Una altra dada que has de conèixer abans de sotmetre’t a aquest tractament és que les cremes especials (com les anticel·lulítiques o massatgeadors especials per aquest fi) que s’utilitzen poden causar al·lèrgies en algunes persones.

Els experts adverteixen que si la teva salut no està en bones condicions i decideixes utilitzar aquest mètode, has de realitzar-te un diagnòstic mèdic previ, ja que aquest tipus de massatge pot agreujar una infecció en els ronyons.

10 motius per a fer un massatge reductiu

Per obtenir òptims resultats i intensificar els seus efectes, és fonamental que el tractament s’acompanyi d’una dieta equilibrada i exercici.

Recorda que el massatge reductiu només disminueix mesures, però no baixa de pes.

 • És ideal per a remoure i eliminar el greix no desitjada
 • Ajuda a dissoldre el teixit adipós i la cel·lulitis, per la calor que es genera dels moviments especials
 • Intensifica la circulació i els processos del metabolisme local, i ajuda a reabsorbir els greixos i incrementa el consum de calories causa de l’augment de l’activitat motora.
 • Es pot realitzar en qualsevol part del cos: cintura, malucs, cames, abdomen i fins a sota la barbeta
 • Beneficia la circulació sanguínia i limfàtica
 • Es poden reduir fins a 10 centímetres de talla en 5 sessions; cada massatge té una durada de 40 a 45 minuts. És convenient portar-se a terme gairebé tots els dies de la setmana per obtenir resultats en menys d’un mes.
 • Reafirmen i tonifiquen els músculs, de manera que compensen la manca d’exercici
 • Ajuda a la relaxació de les persones, sobretot si es realitza en un ambient agradable, amb música adequada de fons i aromateràpia. Alleuja l’estrès.
 • Revitalitza i desbloqueja la bioenergia dels participants. Allibera tensions i permet superar problemes emocionals
 • Contribueix a eliminar la tensió muscular