Denunciada una empresa per vendre tonyina vermella il·legalment

Els Mossos d’Esquadra han denunciat a una empresa de distribució de peix que pretenia comercialitzar dues tones de tonyina vermella de forma il·lícita, sense complir la normativa d’etiquetes i distribució, i sense garanties sanitàries, ha informat el cos aquest dissabte en un comunicat.

tunyina

La Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona va detectar dimarts un carregament de tonyina al mercat central de la ciutat pel que van realitzar una inspecció en una empresa del recinte i van comprovar que hi havia dues tones preparades sense les corresponents mesures sanitàries .

Les etiquetes no es corresponien amb el producte i la documentació examinada estava manipulada o corresponia a altres comandes ja repartides, de manera que van denunciar a l’empresa i van decomissar el carregament.

Les dues tones de peix, de l’espècie Thunnus thynnus, de pesca restringida, es troben en un centre veterinari per analitzar el seu estat i la seva correcta condició per a ser consumides, després del que es destinarà a associacions benèfiques si és apte.

Aquesta espècie està sotmesa a una regulació normativa especifica que impedeix la seva captura sense la corresponent autorització i la seva distribució està regulada per un protocol especial.