El verí d’un peix, semblant a l’heroïna, pot usar-se per al dolor

Un peix d’escull coral sense por que desactiva als seus contrincants amb un verí afí a l’heroïna podria oferir esperança de cara al desenvolupament de nous calmants.

L’estudiós de la Universitat de Queensland, a Austràlia, Bryan Fry, explica que aquest peix d’ullal verinós es troba a la zona del Pacífic, incloent la Gran Barrera de Coral.

El peix injecta a altres peixos pèptids opioides que actuen com heroïna o bé morfina, inhibint el dolor en comptes d’ocasionar-lo-explica-.

El seu verí és químicament únic. El verí fa que el peix mossegat es torni més lent en els seus moviments i es maregi a l’actuar sobre els seus receptors opioides.

peix

Els blènids amb ullal, així mateix coneguts com blènids amb ullals verinosos o bé blènids de dents de sabre, del gènere ‘Meiacanthus’, són populars com a peixos tropicals ornamentals d’aquaris.

Són els peixos més interessants que he estudiat i tenen un dels més intrigants verins de tots, afirma el mestre associat Fry. Aquests peixos són fascinants en el seu comportament i s’encaren sense por a possibles predadors mentre que lluiten intensament amb peixos de mida afí.

Les seves armes segregues son 2 grans dents ranurats en la maixella inferior que estan vinculats a les glàndules de verí, especifica Fry, assenyalant que tot això el que el fa més capaç d’escaparse de manera fàcil d’un predador o bé derrotar un contendent.

Aquest estudi és un genial exemple de per quina raó ens cal protegir la natura, assevera. Si perdem la Gran Barrera de Coral, perdrem animals com el blénido d’ullals i el seu verí únic, que podria ser la font del proper fàrmac per matar el dolor, conclou.

CategoriesGeneral